Okrasa łamie przepisy Odcinek 93 - Grillowanie na trzy sposoby
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Na przełomie kwietnia i maja zaczyna się sezon grillowy. Wielu Polaków rusza na działki, pikniki, biwaki, a nad całym krajem unosi się woń pieczonych na grillu mięs, zwłaszcza karkówki, kaszanki czy kiełbasy. W swojej kolejnej wyprawie kulinarnej również Karol Okrasa wyrusza w plener, nad Wisłę, aby pokazać, jak można atrakcyjnie urozmaicić grillowe menu. Będzie danie dla wegetarian, coś dla amatorów ryb, a także najbardziej popularna w Polsce wieprzowina, ale w zupełnie nowej odsłonie. Proponuje smakowite potrawy przygotowane na żywym ogniu. Pierwsze danie to pieczone na blasze placki z ciecierzycy z grillowanym tofu i ostrym sosem. Drugą propozycją jest grillowany łosoś z pikantną sałatką z pędów dzikiego czosnku, kiełków fasoli i pieczonej papryki, a trzecią gotowana w kociołku ostra zupa z wieprzowymi pulpetami.
Czas trwania:25 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny