Okrasa łamie przepisy Odcinek 93 - Grillowanie na trzy sposoby

Polska 2024

Streszczenie odcinka

Na przełomie kwietnia i maja zaczyna się sezon grillowy. Wielu Polaków rusza na działki, pikniki, biwaki, a nad całym krajem unosi się woń pieczonych na grillu mięs, zwłaszcza karkówki, kaszanki czy kiełbasy. W swojej kolejnej wyprawie kulinarnej również Karol Okrasa wyrusza w plener, nad Wisłę, aby pokazać, jak można atrakcyjnie urozmaicić grillowe menu. Będzie danie dla wegetarian, coś dla amatorów ryb, a także najbardziej popularna w Polsce wieprzowina, ale w zupełnie nowej odsłonie. Proponuje smakowite potrawy przygotowane na żywym ogniu. Pierwsze danie to pieczone na blasze placki z ciecierzycy z grillowanym tofu i ostrym sosem. Drugą propozycją jest grillowany łosoś z pikantną sałatką z pędów dzikiego czosnku, kiełków fasoli i pieczonej papryki, a trzecią gotowana w kociołku ostra zupa z wieprzowymi pulpetami.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby
  • Grillowanie na trzy sposoby