Pascal po polsku

Lekka kuchnia, Polska 2014

W programie kucharz Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Przedstawi pyszne propozycje z wołowiny, gęsi, kapłonów. Będą dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta.

  • Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Prowadzący: Pascal Brodnicki

Pascal po polsku w telewizji

ZwińRozwiń

Multimedia

Prowadzący

  • Pascal Brodnicki

Opis programu

ZwińRozwiń

W programie kucharz Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Mazury, góry, morze to nie tylko piękne krajobrazy, ale także niesamowite kulinarne zakątki. Pascal udowodni, że ozdobne rośliny mogą być składnikiem wielu dań, przedstawi pyszne propozycje z wołowiny, gęsi, kapłonów. Będą dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta. Kucharz zdradzi widzom mnóstwo przepisów i przydatnych trików kulinarnych.

Lekka kuchnia Pascal nie od dziś wyznaje zasadę - lekko na talerzu - lżej (i zdrowiej) w życiu. Tym razem kucharz zaproponuje trzy przepisy, które sprawią, że poczujecie się naprawdę dobrze. I lekko! Na pierwszy ogień pójdzie makaron razowy z indykiem. Kolejną propozycją będzie sałatka z grillowanych warzyw z wędzoną makrelą. Po ten składnik Pascal wybierze się specjalnie nad Bałtyk, do ogromnej wędzarni ryb. Na koniec kucharz zrobi delikatny krem z pomidorów z serowymi "dachówkami". Ten przepis będzie pretekstem, by odwiedzić największą w Polsce mleczarnię produkującą ser dojrzewający.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×