Polska na patelni

Polska na patelni, Polska 2019

Autorzy odwiedzają miłośników gotowania z różnych regionów Polski. Bohaterowie pielęgnują tradycje kulinarne i czerpią z tego dużo radości. Widzowie poznają ich rodziny i tajemnice przepisów.

  • Gatunek: Magazyn kulinarny

Polska na patelni w telewizji

ZwińRozwiń

Multimedia

Opis programu

ZwińRozwiń

Karola z Lipowa na Kaszubach każdą wolną chwilę poświęca swojej pasji - kolekcji forem i książek kulinarnych. Pasją próbuje zarazić córkę Oliwię. Wspólnie polerują skarby przed domem. Mąż Karoli przerywa im pracę i prosi żonę o pomoc w prażeniu domowej kawy zbożowej. Na podwieczorek w odwiedziny wpada sąsiadka z wnuczkami. Karola uczy dzieci piec kukle. Do uczy dołącza Beata z talią kart kaszubskiej baśki. Pod Giewontem trwa sezon na jagody. Stasia Karpiel zabiera dzieci na zbiory do lasu. Po drodze odwiedza Anię znaną z góralskich haftów.

W nowym programie Food Network zaglądamy do garnków i spiżarni miłośników gotowania z różnych regionów Polski. Odwiedzimy ludzi, którzy pielęgnują tradycje kulinarne i czerpią z tego dużo radości! Poznamy ich rodziny i tajemnice przepisów, z których korzystają od pokoleń. Pani Janinka z Podhala, zdradzi sposoby na wędzonego oscypka, a pan Zdzisław z nadwiślańskiej Brzykcy, ujawni recepturę swojej mamy na konfiturę z miodem. Na Górnym Śląsku na widzów będzie czekać rozśpiewana matka z córką, które opowiedzą o zwyczajach w familokach i doradzą jak nakarmić głodnego górnika. A w Górach Świętokrzyskich dowiemy się, jak upiec placki ziemniaczane na ognisku. Karola z Lipowa na Kaszubach każdą wolną chwilę poświęca swojej pasji - kolekcji forem i książek kulinarnych. Pasją próbuje zarazić córkę Oliwię. Wspólnie polerują skarby przed domem. Niestety mąż Marek przerywa paniom pracę i prosi Karolę o pomoc w prażeniu domowej kawy zbożowej. Na podwieczorek w odwiedziny wpada sąsiadka z wnuczkami. Karola uczy dzieci piec kaszubskie kukle. Do uczy dołącza Beata z talią kart kaszubskiej baśki. Karta dorosłym nie idzie, ale humor poprawiają ciepłe kukle popijane kawą.Pod Giewontem trwa sezon na jagody. Stasia Karpiel zabiera dzieci na zbiory do lasu. Po drodze odwiedza Anię znaną z góralskich haftów. Zachodzi też do siostry po jajka. Spotyka mamę i zaprasza do domu. Po powrocie Stasia uczy dzieci lepić pierogi z jagodami. Pod czujnym okiem starszej pani. Do pełni szczęścia brakuje śmietany. O pomoc Stasia ponownie prosi siostrę Marię, a całą rodzinę zaprasza do stołu w ogrodzie z widokiem na Tatry.

Komentarze

Skomentuj
  • PB (gość)

    Możecie osobiście się zobaczyć i porozmawiać z Panem Zdzisławem > nadwislanskachata.com

    10.01.2020 11:23
  • Agni (gość)

    Bravo TVN, dobry program, pokazujecie ciekawą codzienność

    25.08.2019 13:30
  • Kiri (gość)

    Kiedy będzie powtórka?

    25.08.2019 13:22
  • Julia (gość)

    Czy ktoś mi napisze ile Pan dodał cukru do ubitych białek oraz w jakiej temp i ile czasu się piekły ?

    25.08.2019 13:19
  • Ewa (gość)

    Nareszcie fajny program

    25.08.2019 13:13
  • Natalia (gość)

    Kiedy będzie powtórka tego programu?

    25.08.2019 13:10

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×