Polski grill

Polski grill, Polska 2018

Artur Moroz biesiaduje z gośćmi, przedstawia lokalne produkty i regionalne przepisy na dania z grilla. Jest to okazja, by podziwiać najpiękniejsze zakątki Pienin i Podhala.

  • Czas trwania: 22 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Prowadzący: Artur Moroz

Polski grill w telewizji

ZwińRozwiń
  • Środa 15.08.2018 17:25 Odcinek 7

    TVP 1

  • Wtorek 14.08.2018 17:25 Odcinek 6

    TVP 1

  • Poniedziałek 13.08.2018 17:25 Odcinek 5

    TVP 1

  • Sobota 11.08.2018 17:25 Odcinek 4

    TVP 1

  • Środa 08.08.2018 17:25 Odcinek 3

    TVP 1

  • Wtorek 07.08.2018 17:25 Odcinek 2

    TVP 1

  • Czwartek 02.08.2018 15:40 Odcinek 9

    TVP 1

  • Środa 01.08.2018 15:40 Odcinek 8

    TVP 1

  • Poniedziałek 23.07.2018 12:20 Odcinek 12

    TVP Polonia

  • Czwartek 19.07.2018 17:55 Odcinek 12

    TVP Polonia

  • Poniedziałek 16.07.2018 12:20 Odcinek 11

    TVP Polonia

  • Czwartek 12.07.2018 17:55 Odcinek 11

    TVP Polonia

Multimedia

Prowadzący

  • Artur Moroz

Twórcy

  • Beata Szymańska-Masny Scenariusz
  • Piotr Sztanga Montaż

Opis programu

ZwińRozwiń

Artur Moroz przyjeżdża na Podhale. Kucharz biesiaduje z gośćmi, przedstawia lokalne produkty i regionalne przepisy na dania z grilla. Jest to także okazja, by podziwiać najpiękniejsze zakątki Pienin i Podhala. Szef kuchni grilluje na łące w Zębie - najwyżej położonej polskiej wsi, która znajduje się na zboczach Gubałówki. Jego gośćmi są: grupa Pectus, górale Szymon Chyc-Magdzin i jego syn Antek oraz Jan Szaflarski. Tłem biesiady jest piękna panorama Tatr.

Artur Moroz wędruje tym razem przez Pieniny na Podhale. Tu grilluje i biesiaduje ze swymi gośćmi, przedstawia regionalne produkty i regionalne przepisy na grill. Z Arturem oglądamy najpiękniejsze zakątki Pienin i Podhala. Podziwiamy też najpiękniejszą panoramę Tatr, która jest tłem dla grillowej biesiady. Artur grilluje bowiem na łące w Zębie, najwyżej położonej polskiej wsi, na zboczach Gubałówki. W biesiadzie biorą udział artyści, pochodzący z gór: grupa Pectus w składzie: Tomasz Szczepanik, Marek Szczepanik, Mateusz Szczepanik, Maciej Szczepanik, górale: Szymon Chyc - Magdzin, wokalista i skrzypek grupy Future Folk, z synem Antkiem oraz Jan Szaflarski. Artur odwiedza też pieniński Czorsztyn, a w nim hodowlę owiec - tu obserwuje proces wytwarzania najlepszych w regionie oscypków; składa także wizytę w Zabrzeżu, w tłoczni naturalnych soków. Potrawy: - grillowana baranina marynowana w żętycy - burgery z baraniny - grillowane żeberka jagnięce - grillowane grule i buraki

Komentarze

Skomentuj
  • Ewa grochowska (gość)

    TO SKANDAL MORDERCY TORTURUJA RAKI GRILUJA NA ŻYWCA........!!!!!!!!

    01.05.2018 18:12

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×