Posmak świata: Sri Lanka
Polska 2011
Małgorzata Molska zgłębia tajemnice lankijskich specjałów podczas wyprawy na Cejlon. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami.
Czas trwania:24 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Posmak świata: Sri Lanka w telewizji
Galeria
Opis programu
Małgorzata Molska wyrusza na spotkanie z orientalnymi smakami i aromatami. Odwiedza cztery regiony Sri Lanki. Wyprawę rozpoczyna w Kolombo, gdzie próbuje ulicznych przysmaków z tysiąca straganów. Odwiedza też jedną z najlepszych lankijskich restauracji. Nad oceanem ogląda tradycyjne metody połowu ryb oraz kalmarów. W rejonie Kandy odwiedza plantacje herbaty i klasztor buddyjski. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną lokalnymi nurtami kulinarnymi, poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami.