Pyszna Wielkanoc

Pyszna Wielkanoc, Polska 2013

Anna Starmach przygotowuje wielkanocne dania. Przypomina tradycyjne polskie przepisy i proponuje wariacje na temat klasycznych potraw.

  • Czas trwania: 30 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Prowadzący: Anna Starmach

Pyszna Wielkanoc w telewizji

ZwińRozwiń

Multimedia

Prowadzący

  • Anna Starmach

Opis programu

ZwińRozwiń

Anna Starmach pokazuje, jak przygotować pyszne wielkanocne dania, nie spędzając całych świąt w kuchni i sprostać wymaganiom rodziny. Prowadząca odkrywa tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowiada, w jaki sposób szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych świątecznych potraw.

Idą święta Wielkiej Nocy, a Ty już myślisz o jajach z majonezem, faszerowanych, żurku, mazurku i babce wielkanocnej? Co roku to samo na talerzu... Może warto coś zmienić? Daj się uwieść świątecznej kuchni Ani Starmach i zaskocz gości niepowtarzalnym, wielkanocnym menu. Jak przygotować smakowite dania nie spędzając całej Wielkanocy w kuchni? Co zrobić, żeby sprostać wymaganiom rodziny, kiedy kompletnie nie ma się smykałki do pichcenia? A święta zobowiązują... Nie martwcie się! Anna Starmach, jurorka programu "Masterchef" i prowadząca "Pyszne 25" podejmie wyzwanie i pokaże jak poradzić sobie w kuchni w tym świątecznym okresie. Odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych potraw wielkanocnych. Nie zabraknie także ciekawych kulinarnych anegdotek. Czy w Wielką Niedzielę Ślązacy stawiają to samo na stole co Poznaniacy? Co było pierwsze, kura czy jajo wielkanocne? Wielkanoc z Anną Starmach bez wątpienia będzie pyszna. Królem ostatniego odcinka będzie jajo! Symbolizuje ono odrodzenie i nowe życie. Ania Starmach zacznie od pasty jajecznej. Niby banał, ale nasza prowadząca sprawi, że nie będziecie chcieli jeść już nic innego. Jak jajo, to i majonez. Zdradzimy, jak sprawić, żeby był aksamitny i podpowiemy, co zrobić, kiedy sie zważy. Może warto dodać odrobinę chrzanu? Będzie też coś dla fanów ciasta francuskiego. Ania przygotuje niesamowitą wariację na temat pasztetu. Na koniec świąteczny sernik. Wyjątkowy, bo według przepisu taty Ani Starmach. Jego obecność na wielkanocnym stole jest gwarantem sukcesu!

Komentarze

Skomentuj
  • iza (gość)

    Gdzie można znaleźć przepis na przyrządzanego mazurka w odcinku 3. ponieważ nie zdążyłam przepisać wszystkich składników.:(

    21.03.2013 14:37

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×