Raymond Blanc: sekrety kuchni

Raymond Blanc's Kitchen Secrets, Wielka Brytania 2011

Pochodzący z Francji Raymond Blanc dzieli się wiedzą, by każdy mógł stworzyć danie na miarę szefa kuchni. Każdy odcinek jest poświęcony wybranym produktom.

  • Czas trwania: 30 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Reżyseria: Stuart Bateup

Raymond Blanc: sekrety kuchni w telewizji

ZwińRozwiń
  • Niedziela 28.01.2018 07:30 Odcinek 8 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Sobota 27.01.2018 07:30 Odcinek 7 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Niedziela 21.01.2018 07:30 Odcinek 6 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Sobota 20.01.2018 07:30 Odcinek 5 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Niedziela 14.01.2018 07:25 Odcinek 4 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Sobota 13.01.2018 07:30 Odcinek 3 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Niedziela 07.01.2018 07:30 Odcinek 2 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Sobota 06.01.2018 07:30 Odcinek 1 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Środa 25.10.2017 10:10 Odcinek 8 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Środa 18.10.2017 10:10 Odcinek 7 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Środa 11.10.2017 10:10 Odcinek 6 (Sezon 1)

    Nowa TV

  • Środa 04.10.2017 10:15 Odcinek 5 (Sezon 1)

    Nowa TV

Twórcy

  • Stuart Bateup Reżyseria

Opis programu

ZwińRozwiń

Raymond rozpocznie gotowanie od prostego przepisu na sałatkę inspirowaną daniami przyrządzanymi przez matkę kucharza. Zrobiona z pomidorów esencja to nie tylko wspaniałe danie, ale także podstawa do stworzenia kremowego risotto. Raymond udowodni też, że faszerowane pomidory z serem mogą stać się świetną kolacją, a na deser warto zaserwować lody i sorbety. Po drodze szef kuchni wstąpi do Preston, brytyjskiego miasta słynącego z hodowli pomidorów. Kucharz podda tam kilku testom warzywa z upraw hydroponicznych."

Tym razem na miejscu honorowym w kuchni Raymonda znajdą się jajka i ser. Najpierw z pomocą sobie tylko znanej techniki prowadzący przygotuje doskonały omlet. Poda również zabajone oraz własną wersję mrożonego parfait. Beza z lodami waniliowymi i sosem karmelowym przypomną Raymondowi kuchnię jego matki. W wyborze sera do następnego dania pomoże znawczyni tego przysmaku, Patricia Michelson. Wyrabiany we wschodniej Francji Comte trafi do domowej roboty sufletu, a pralinki, beza i zabajone do deserowej zapiekanki z renklody. Raymond odwiedzi też dawnego przyjaciela, Erica Charriaux, właściciela londyńskiej wytwórni nabiału. Każdy z nich skompletuje własny zestaw ulubionych serów."

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×