Raymond Blanc: sekrety kuchni
Raymond Blanc's Kitchen Secrets, Wielka Brytania 2011
Pochodzący z Francji Raymond Blanc dzieli się wiedzą, by każdy mógł stworzyć danie na miarę szefa kuchni. Każdy odcinek jest poświęcony wybranym produktom.
Reżyseria:Stuart Bateup
Czas trwania:30 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Raymond Blanc: sekrety kuchni w telewizji
Stuart Bateup
Reżyseria
Opis programu
Tym razem na miejscu honorowym w kuchni Raymonda znajdą się jajka i ser. Najpierw z pomocą sobie tylko znanej techniki prowadzący przygotuje doskonały omlet. Poda również zabajone oraz własną wersję mrożonego parfait. Beza z lodami waniliowymi i sosem karmelowym przypomną Raymondowi kuchnię jego matki. W wyborze sera do następnego dania pomoże znawczyni tego przysmaku, Patricia Michelson. Wyrabiany we wschodniej Francji Comte trafi do domowej roboty sufletu, a pralinki, beza i zabajone do deserowej zapiekanki z renklody. Raymond odwiedzi też dawnego przyjaciela, Erica Charriaux, właściciela londyńskiej wytwórni nabiału. Każdy z nich skompletuje własny zestaw ulubionych serów."