Restaurant In Our Living Room, Wielka Brytania 2009
Do udziału w programie zgłosiły się osoby, które postanowiły otworzyć na jeden wieczór restaurację w swoim domu. W każdym odcinku rywalizują dwie pary.
Niedziela 11.12.2011 00:05 Odcinek 8
Piątek 09.12.2011 23:00 Odcinek 8
Piątek 02.12.2011 23:00 Odcinek 7
Piątek 25.11.2011 23:00 Odcinek 6
Piątek 18.11.2011 23:00 Odcinek 5
Piątek 04.11.2011 23:00 Odcinek 4
Sobota 29.10.2011 11:30 Odcinek 3
Piątek 28.10.2011 23:00 Odcinek 3
Sobota 22.10.2011 11:30 Odcinek 2
Piątek 21.10.2011 23:00 Odcinek 2
Sobota 15.10.2011 11:30 Odcinek 1
Piątek 14.10.2011 23:00 Odcinek 1
Do udziału w programie zgłosiły się osoby, które postanowiły otworzyć na jeden wieczór restaurację w swoim domu. W każdym odcinku rywalizują dwie pary. Nagrodą jest kolacja w jednej z najlepszych restauracji świata. Pierwszego dnia pary muszą określić liczbę dań, ich rodzaj, postanowić, ilu klientów przyjmą. Drugi dzień to czas na przygotowania: zakupy, przemeblowanie domu i podjęcie ostatecznych decyzji. Trzeciego dnia drzwi domowej restauracji pozostaną otwarte od godziny 18. 30 do 22:00.
"Restauracja w domu" to niezwykłe reality show, do udziału w którym zgłosiły się osoby, które postanowiły otworzyć na jeden wieczór restaurację w swoim domu. W każdym odcinku rywalizują dwie pary, nagrodą jest kolacja w jednej z najlepszych restauracji świata. Producenci serii znaleźli 16 par, które odważyły się wziąć udział w programie i zamienić swoje mieszkanie w restaurację na jeden wieczór. Został określony budżet - 500 funtów, i czas na przygotowania - 3 dni. Pozostałe decyzje dotyczące menu, organizacji, czy wystroju wnętrza pozostawiono uczestnikom, którzy mieli również z góry określić, jaką liczbę gości obsłużą. Widzowie w każdym odcinku poznają dwie pary rywalizujące za sobą. Jury to goście, którzy odwiedzą każdą restaurację i zdecydują, ile mogą zapłacić za kolację. Wygrywa para, która zarobi większą sumę. Pierwszego dnia pary muszą podjąć kluczowe decyzje dla swojej restauracji: określić liczbę dań i ich rodzaj, postanowić, ilu klientów przyjmą i zastanowić się, czym ich ująć. Drugi dzień to czas na przygotowania: zakupy, przemeblowanie domu i podjęcie ostatecznych decyzji. Trzeciego dnia drzwi domowej restauracji zostają otwarte o godzinie 18. 30, do 22:00 restauratorzy - amatorzy muszą zrobić wszystko, co w ich mocy, aby goście wyszli zadowoleni. Po zamknięciu lokalu zostaje już tylko podliczenie zysków.
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: