Słodko i wytrawnie

Polska 2014

Świąteczny serial z czekoladą w roli głównej. Smakołyk posłuży jako składnik 20 świątecznych dań, które mogą zagościć na polskich stołach. W programie historia czekolady i etapy przygotowywania dań.

Czas trwania:5 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Słodko i wytrawnie w telewizji

  • Agnieszka Kozak

    Scenariusz

  • Agnieszka Kozak

    Prowadzący

  • Joanna Profus

    Prowadzący

  • Marcin Ejsmund

    Montaż

  • Paweł Skorupka

    Muzyka

  • Jacek Osadowski

    Scenografia

Opis programu

Jak twierdzą znawcy: poprawia nastrój, dodaje energii, likwiduje zmęczenie. Zawiera 600 substancji, które dobrze oddziaływują na zdrowie. Casanova pijał ją zamiast szampana, twierdząc, że jest prawdziwym eliksirem miłości. Jest dobra na pamięć, brak koncentracji, kaszel i nadciśnienie. Wzmacnia serce. Przez wieki była traktowana jako napój bogów i afrodyzjak. Mowa o czekoladzie. W świątecznym miniserialu ten smakołyk pełni właśnie główną rolę. Posłuży jako podstawowy składnik do 20 okołoświątecznych przepisów, które mogą zagościć na naszych stołach. Proste, efektowne, pyszne. W propozycjach znajdą się również przepisy wytrawne - czekolada jako nietypowy słodki dodatek do dań głównych. Program prowadzi wyłoniona w castingu blogerka i dziennikarka kulinarna Aga Kozak oraz mistrzyni czekoladnictwa Joanna Profus. Agata Kozak wprowadza widza w historię czekolady, opowiada o korzyściach płynących z jej degustacji, opisuje krok po kroku kolejne etapy przygotowywania dań, pomaga/przeszkadza. Zaś Joanna Profus rządzi kuchnią, gotuje ze swadą i wielkim doświadczeniem. Program kończy degustacja potraw.

Powiązane artykuły