Smakuj świat z Pascalem

Polska 2017

W nowej serii programu Pascal odwiedza m.in. plantacje goździków, z których słynie Zanzibar. Zobaczymy, jak rośną goździki, jak się je zbiera i suszy, oraz jak wybrać te najlepszej jakości. Ponadto poznamy trochę miejscowej kultury.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Smakuj świat z Pascalem w telewizji

Galeria

Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Smakuj świat z Pascalem - Program
  • Pascal Brodnicki

    Prowadzący

Opis programu

Na Zanzibarze kucharka Habiba pokaże nam barwny świat tradycyjnej, zanzibarskiej kuchni, a Pascal przekona się, co lokalne kobiety sądzą o mężczyznach zaglądających im do garnków. Dowiemy się również, że goździk ma nie tylko zastosowanie w kuchni, ale leczy też przeróżne dolegliwości, o czym opowie Pascalowi znachorka z zaprzyjaźnionej wioski. Na koniec Pascal pokaże nam jak afrykańskie smaki w prosty sposób przenieść do polskiej kuchni i czemu uwielbia potrawy jednogarnkowe.