Spiżarnia Maryli
Polska 2009
Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów.
Czas trwania:10 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Spiżarnia Maryli w telewizji
Galeria
Maryla Musidłowska
Prowadzący
Opis programu
Lato to okres szczególnie łaskawy dla smakoszy. Niestety, obawiając się trudów przygotowywania przetworów, wiele osób wychodzi z założenia, że to, czego nie zdążyli zjeść teraz, nadrobią podczas kolejnych miesięcy, kupując gotowe mrożonki i przetwory w sklepach. Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki, które nie tylko smakują lepiej od kupionych w sklepie, ale będą też powodem do wspominania ciepłych, wakacyjnych dni w zimowe wieczory.