Surfing the menu

Australia 2004

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Surfing the menu w telewizji

Opis programu

Zwariowana kulinarna przygoda z australijskim słońcem i szumem oceanu w tle. Młodzi i żywiołowi Curtis Stone i Ben O'Donoghue w swoim show starają się pokazać widzom to, co w potrawach z Antypodów najlepsze. Porzucają swoje kuchnie i wyruszają w podróż pełną niespodziewanych zdarzeń, niekonwencjonalnych postaci i - przede wszystkim - wspaniałego jedzenia. Szaleni szefowie kuchni z najlepszych składników przygotowują dania, od których aż cieknie ślinka. Przyrządzają pstrągi, węgorze, przegrzebki i małże, ale nie stronią tez od sarniny czy czekolady. Curtis i Ben przemierzają słoneczną Australię, surfują i serwują niezapomniane potrawy, a wszystko to z właściwym sobie urokiem osobistym i poczuciem humoru. Gospodarze programu to, mimo młodego wieku, doświadczeni i popularni w swoim kraju szefowie kuchni. Urodzony w Melbourne Curtis Stone to jeden z najbardziej znanych australijskich kucharzy. Młody, energiczny i sympatyczny, najbardziej kocha wspólne gotowanie i jedzenie z przyjaciółmi oraz surfing. Studiował wprawdzie zarządzanie, ale szybko odkrył, że jego powołaniem jest kuchnia. Spędził wiele lat w Europie zdobywając doświadczenie w najsłynniejszych restauracjach. Obecnie ma już status prawdziwej gwiazdy, także telewizyjnej. Prowadził m.in. reality show "Moja restauracja górą", pojawił się także w kilku brytyjskich programach. Z kolei Ben O'Donoghue zaczynał kulinarną karierę w rodzinnym Sydney. Spędził też cztery lata w Londynie, pracując m.in. ze swoim przyjacielem Jamiem Oliverem. Razem z nim gotował dla premiera Tony'ego Blaira. Wystąpił w kilku programach telewizyjnych. W wolnych chwilach uprawia pilates i - oczywiście - surfing. W najnowszej, czwartej serii, przenosimy się do Nowej Zelandii, a Curtis Stone jest zastępowany przez Nowozelandczyka Marka Gardnera, 29-letniego kucharza szybko zdobywającego międzynarodowa renomę.