Tajne chwyty restauratorów
Tricks of the restaurant trade, Wielka Brytania 2016
W programie triki jakimi posługują się restauracje, zagadnienia spożywcze, patenty lokali serwujących "świeże" jedzenie, które przygotowano tysiące kilometrów od miejsca konsumpcji.
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Dokument/Program dokumentalny
Tajne chwyty restauratorów w telewizji
Galeria
Opis programu
Z każdym rokiem coraz więcej osób, także w Polsce, korzysta z usług gastronomicznych. W Wielkiej Brytanii barów i restauracji jest ponad ćwierć miliona i to przez pryzmat tego kraju przyjrzymy się jakie triki i manipulacje stosowane są przez lokale, by sprzedać jak najwięcej jedzenia i przyciągnąć jak najwięcej klientów. Czy to lokalny bar, czy międzynarodowa sieć, przyjrzymy się jakie strategie i pomysły obecne są w gastronomicznym biznesie, jakie patenty mają restauracje serwujące "świeże" jedzenie, które zostało przygotowane tysiące kilometrów z dala od miejsca konsumpcji oraz jaki wpływ mają narodowe upodobania na smak np. pizzy. Poznaj wszystkie sztuczki restauratorów.