Tytuł na widelcu

Polska 2011

Ola Lazar prezentuje książki kulinarne, na które warto zwrócić uwagę. Pomoże widzom odnaleźć się wśród półek w księgarni i podpowie, skąd czerpać inspiracje oraz na kim się wzorować.

  • Czas trwania: 5 minut, Gatunek: Magazyn

Tytuł na widelcu w telewizji

ZwińRozwiń
  • Czwartek 27.12.2012 12:35 Odcinek 5 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Piątek 21.12.2012 18:55 Odcinek 2 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Czwartek 20.12.2012 18:55 Odcinek 4 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Środa 19.12.2012 00:30 Odcinek 4 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Wtorek 18.12.2012 18:55 Odcinek 4 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Wtorek 18.12.2012 05:20 Odcinek 4 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Poniedziałek 17.12.2012 18:55 Odcinek 1 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Sobota 15.12.2012 14:20 Odcinek 2 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Sobota 15.12.2012 03:55 Odcinek 4 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Piątek 14.12.2012 18:50 Odcinek 4 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Piątek 14.12.2012 12:35 Odcinek 1 (Sezon 4)

    kuchnia+

  • Czwartek 13.12.2012 18:50 Odcinek 3 (Sezon 4)

    kuchnia+

Opis programu

ZwińRozwiń

Ola Lazar prezentuje książki kulinarne, na które warto zwrócić uwagę. Opowie też o innych pozycjach wydawniczych związanych z jedzeniem. Program z pewnością pomoże widzom odnaleźć się wśród półek w księgarni i podpowie, skąd czerpać inspiracje oraz na kim się wzorować.

Jak odnaleźć się w kulinarnych nowościach wydawniczych? W księgarniach pojawia się coraz więcej nowych tytułów. Szefowie kuchni zachęcają z okładek prezentując swoje dania. Czy kupować wszystko, czy ograniczyć się do bestsellerów? A co jeśli są przereklamowane? Ola Lazar zaprezentuje widzom Kuchni. tv nowe książki kulinarne, na które warto zwrócić uwagę. Nie będą to tylko książki kucharskie z przepisami, Ola opowie też o innych pozycjach wydawniczych związanych z jedzeniem. Program z pewnością pomoże widzom odnaleźć się wśród półek w księgarni i podpowie, skąd czerpać inspiracje oraz na kim się wzorować. Ola Lazar - entuzjastka dobrego jedzenia. Z największą przyjemnością gotuje, chodzi do restauracji i podróżuje po świecie tropem dobrej kuchni. Zawsze chce wiedzieć co je i "co kucharz miał na myśli". Tylko w tym roku była w Armenii, Gruzji, Estonii, Włoszech, Hiszpanii i Libanie, a wybiera się jeszcze do Syrii. Relacje z kulinarnych podróży publikuje w magazynach Traveler National Geographic, Kaleidoscope i KUCHNIA oraz w internecie na stronie www. wjemy. pl. Z każdego wyjazdu przywozi przyprawy, przetwory, alkohole i koniecznie książki kucharskie. Ma ich już sześćset i ciągle kupuje nowe. Polskie dania najchętniej gotuje według książki Marka Łebkowskiego "Najlepsze przepisy kuchni polskiej". Chciałaby kiedyś poznać Claudię Roden, autorkę fenomenalnych książek o kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej (Arabesque, New Book of Middle Eastern Food, The Book of Jewish Food). Stworzyła i prowadzi serwis www. gastronauci. pl, w którym klienci oceniają restauracje. Opublikowała cztery książki kucharskie (m.in. Kuchnia grecko-polska, polsko-grecka dla początkujących). Nie lubi panierowanych pieczarek, grzybków w occie, ciast biszkoptowych z kremem. Uwielbia jamón ibérico de bellota i bratheringi swojej babci.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×