Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce

Polska 2010

W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie.

Czas trwania:28 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Rozrywka/Teleturniej

Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce w telewizji

Galeria

Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce - Program

Opis programu

W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i celebrytów, których wspólną pasją jest jedzenie. Gospodarz programu zaskakuje zawodników przewrotnymi pytaniami i konkurencjami, by sprawdzić ich kulinarną wiedzę. Nie będzie łatwo, ale z całą pewnością zabawnie. Przyglądając się zmaganiom gwiazd widzowie odkryją kulinarne ciekawostki i sprawdzą swoją wiedzę o jedzeniu. Niestety program może spowodować ból brzucha... ze śmiechu. W teleturnieju w kulinarne szranki stanęli m.in. Hanna Bakuła, Weronika Marczuk, Lidia Popiel, Monika Morozowska, Olga Bończyk, Iwona Guzowska, Piotr Najsztub, Michał Piróg, Przemysław Saleta i Tomasz Prange-Barczyński. „Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce” zrealizowano na licencji RDF Rights. Paweł Loroch - dziennikarz multimedialny, podróżnik, fotograf, studiował Dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim. Jest autorem audycji "Gastrofaza", "Wakacyjny Alfabet Lorocha", "Stół z Powyłamywanymi Nogami" i "All Inclusive" w Antyradiu. Widzowie telewizyjni znają go z „Pytania na Śniadanie” w TVP2.