Zielona rewolucja Marty Dymek

Święta, Polska 2018

Marta Dymek, autorka popularnego wegetariańskiego bloga Jadłonomia, pokazuje, jak zastąpić apetyczne, choć nie zawsze zdrowe potrawy mięsne, jarskimi.

  • Czas trwania: 24 minut, Gatunek: Magazyn poradnikowy
  • Prowadzący: Marta Dymek

Zielona rewolucja Marty Dymek w telewizji

ZwińRozwiń

Multimedia

Prowadzący

  • Marta Dymek

Opis programu

ZwińRozwiń

Marta Dymek próbuje przekonać gościa odcinka do kuchni roślinnej jako zdrowej alternatywy dla tradycyjnych dań. Inspirując się menu właściwym dla miejsca, w którym na co dzień pracuje dana osoba, pokazuje jak zastąpić apetyczne, choć nie zawsze zdrowe potrawy mięsne, jarskimi. Gospodyni prezentuje kilka przepisów oraz dzieli się cennymi wskazówkami, m.in. jak wyeliminować z diety przedszkolaka niezdrowe tłuszcze i cukry oraz czym zastąpić steka w menu restauracji.

Liście, korzenie, kwiaty, nasiona - w Kuchni+ gramy w zielone! Zielona rewolucja Marty Dymek, autorki popularnego wegetariańskiego bloga Jadłonomia, wkracza do telewizji! Warzywa wszystkich krajów łączcie się… na talerzu. "Zielona rewolucja Marty Dymek" to autorski program kulinarny najpopularniejszej blogerki wegeteriańskiej w Polsce - Marty Dymek. W każdym odcinku Marta stanie przed wyzwaniem zarażenia ideą kuchni roślinnej, jako zdrowej alternatywy dla tradycyjnych dań, zaproszonego gościa. Inspirując się menu właściwym dla danego miejsca, z którym na co dzień pracuje dana osoba, pokaże jak zastąpić apetyczne, choć nie zawsze zdrowe potrawy mięsne, ich jarskimi wariacjami. W każdej odsłonie prowadząca zaprezentuje kilka przepisów oraz podzieli się kilkoma wskazówkami. Efekty można będzie poznać w finałowej scenie wspólnego obiadu z zaproszonym gościem. Marta Dymek: blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia.com. Od pięciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym "Chickpea Magazine". Jej teksty publikowano w "Magazynie Smak", "Kukbuku", "Świecie Win", "Ricie Baum" oraz "Magazynie Vege". Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim Uniwersytecie SWPS. Prowadzi wegańskie warsztaty kulinarne, w listopadzie w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna "Kuchnia Roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan". "

Komentarze

Skomentuj
  • informator (gość)

    Marta Dymek prowadzi bloga dotyczącego kuchni wegańskiej, nie wegetariańskiej. Są to potrawy wegańskie, nie jarskie.

    07.07.2018 12:39

Dodaj komentarz

    Ocena społeczności: - Głosów: 0

    Hity dnia

    Wszystkie hity »

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×