TelemagazynZa Donalem… do EuropyOdcinki Za Donalem… do Europy Streszczenia odcinków Follow Donal… European Kitchen, Wielka Brytania 2015 Sezon 2 Odcinek 12 (Sezon 2) Wyruszcie w drogę z młodym kucharzem Donalem Skehanem, który poszerza kulinarne horyzonty w trakcie wędrówki z plecakiem po Europie. Za każdym rogiem czeka na Donala nowa przygoda - nowe, autentyczne zapachy i przyprawy poukrywane na całym kontynencie. Odcinek 11 (Sezon 2) Wyruszcie w drogę z młodym kucharzem Donalem Skehanem, który poszerza kulinarne horyzonty w trakcie wędrówki z plecakiem po Europie. Za każdym rogiem czeka na Donala nowa przygoda - nowe, autentyczne zapachy i przyprawy poukrywane na całym kontynencie. Odcinek 10 (Sezon 2) Kraj Basków pełen jest intensywnych smaków. Donal rozpoczyna swą wyprawę nietypowo, od połowu i degustacji pąkli. Następnie pozna ojca chrzestnego baskijskiej kuchni, szefa kuchni z trzema gwiazdkami Michelin! Wyruszcie w drogę z młodym kucharzem Donalem Skehanem, który poszerza kulinarne horyzonty w trakcie wędrówki z plecakiem po Europie. Odcinek 9 (Sezon 2) Donal odkrywa, dlaczego tradycyjne polskie potrawy wciąż mają się dobrze, zarówno jeśli chodzi o jedzenie uliczne, jak i wiejskie jadło. Donal przyrządza pierogi, a nawet zjeżdża 125 metrów pod ziemię, by zwiedzić kopalnię soli. Odcinek 8 (Sezon 2) Chorwacja dogania inne europejskie miasta w kulinarnej rywalizacji. Donal poznaje szefa kuchni, który przyrządza słynne risotto z czarną sepią. Odcinek 7 (Sezon 2) W Lizbonie Donal piecze słynną tartę z sosem angielskim w znanej piekarni. W menu pojawi się też ryba: dorsz w solance oraz najlepszy zestaw z zupą i kanapką: gazpacho i tosty z sardynką. Gdy zapada zmrok, Donal czuje festiwalową gorączkę. Odcinek 6 (Sezon 2) W Sztokholmie Donal odkrywa, że mieszkańcy mają słabość do słodyczy. Fika to ich codzienna kawa z ciastem, a niektórzy wyrabiają własne czekoladki. Odcinek 5 (Sezon 2) W Puglii Donala czeka uczta dla oczu i żołądka, począwszy od domowej roboty lodów, aż po ser burrata. Na kolorowym targu znajduje uliczne potrawy inne niż wszystkie oraz spotyka barwne postacie. Odcinek 4 (Sezon 2) Kulinarna scena Amsterdamu przeżywa odrodzenie. Donal wybiera się z pewnym małżeństwem na ryby, by później ugotować pyszną potrawę z tego, co złowią. Odcinek 3 (Sezon 2) Donal Skehan prezentuje przepisy kulinarne inspirowane podróżami po Europie. Odcinek 2 (Sezon 2) Donal wybiera się na Ikarię, grecką wyspę na Morzu Egejskim, z misją znalezienia sekretu wiecznej młodości. Jej mieszkańcy żyją o 10 lat dłużej niż ludzie w Europie i Ameryce. Odcinek 1 (Sezon 2) W Budapeszcie Donal odbywa z przewodnikiem Andrasem krótką wycieczkę po mieście, zatrzymując się na niezbyt zdrową, ale pyszną przekąskę uliczną - langos. Potem wybierze się na doroczny festiwal dla smakoszy. Sezon 1 Odcinek 2 (Sezon 1) Donal Skehan prezentuje przepisy kulinarne inspirowane podróżami po Europie. Odcinek 1 (Sezon 1) W tym wydaniu Donal Skehan demonstruje przepisy przywiezione ze Sztokholmu, włoskiej Puglii oraz Krakowa. W menu: buraczany Gravlax, żeberka z serową polentą oraz budyń z wódką orzechową. Odcinek 12 Wyruszcie w drogę z młodym kucharzem Donalem Skehanem, który poszerza kulinarne horyzonty w trakcie wędrówki z plecakiem po Europie. Za każdym rogiem czeka na Donala nowa przygoda - nowe, autentyczne zapachy i przyprawy poukrywane na całym kontynencie. Odcinek 11 Wyruszcie w drogę z młodym kucharzem Donalem Skehanem, który poszerza kulinarne horyzonty w trakcie wędrówki z plecakiem po Europie. Za każdym rogiem czeka na Donala nowa przygoda - nowe, autentyczne zapachy i przyprawy poukrywane na całym kontynencie. Odcinek 10 Kraj Basków pełen jest intensywnych smaków. Donal rozpoczyna swą wyprawę nietypowo, od połowu i degustacji pąkli. Następnie pozna ojca chrzestnego baskijskiej kuchni, szefa kuchni z trzema gwiazdkami Michelin! Wyruszcie w drogę z młodym kucharzem Donalem Skehanem, który poszerza kulinarne horyzonty w trakcie wędrówki z plecakiem po Europie. Odcinek 9 Donal odkrywa, dlaczego tradycyjne polskie potrawy wciąż mają się dobrze, zarówno jeśli chodzi o jedzenie uliczne, jak i wiejskie jadło. Donal przyrządza pierogi, a nawet zjeżdża 125 metrów pod ziemię, by zwiedzić kopalnię soli. Odcinek 8 Chorwacja dogania inne europejskie miasta w kulinarnej rywalizacji, a Donal dowie się, dlaczego. Poznaje znanego szefa kuchni, który przyrządza słynne risotto z czarną sepią, a potem makaron w pięknym gaju oliwnym. Odcinek 7 W Lizbonie Donal piecze słynną tartę z sosem angielskim w znanej piekarni. W menu pojawi się też ryba: dorsz w solance oraz najlepszy zestaw z zupą i kanapką: gazpacho i tosty z sardynką. 12 Następna Za Donalem… do Europy w telewizji Jutro 04:50 Odcinek11 Sezon2 Travel Channel Jutro 06:00 Odcinek12 Sezon2 Travel Channel Środa 22.05.2024 05:35 Odcinek12 Sezon2 Travel Channel Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń