Julie i Julia - film, recenzja, opinie, ocena

Redakcja Telemagazyn
Redakcja Telemagazyn
"Julie i Julia" (fot. AplusC)
"Julie i Julia" (fot. AplusC) AplusC
Julie Powell, znudzona pracą nowojorska sekretarka, pewnego dnia wpada na pomysł, aby wypróbować 524 przepisy z książki kucharskiej Julii Child. Kulinarne doświadczenia zaczyna opisywać na blogu.

NASZA OCENA: 8/10

Reżyserka Nora Ephron, specjalistka od rozśmieszania i wzruszania, która dwukrotnie skojarzyła na ekranie Meg Ryan i Toma Hanksa („Bezsenność w Seattle” i „Masz wiadomość”), tym razem wzięła się za historię podwójną.

Ten film to z jednej strony opowieść o Julii Child (nominowana do Oscara Meryl Streep), która tuż po wojnie uczyła się we Francji gotować, by później w rodzinnej Ameryce stać się kulinarnym guru i zrewolucjonizować amerykańską kuchnię. A kilkadziesiąt lat później Julie Powell (Amy Adams), sfrustrowana sekretarka a zarazem niespełniona pisarka, wpada na zwariowany pomysł – w ciągu roku przygotuje wszystkie 524 przepisy z kultowej książki kucharskiej Julii Child „Mastering the Art of French Cooking”. A wykonanie swojego zamierzenia opisuje na blogu...

Piotr Radecki

WRÓĆ DO PROGRAMU TV

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn