"MasterChef Junior" sezon 3. FINAŁ. Bartosz Kwiecień wygrał program! [RELACJA+ZDJĘCIA]

"MasterChef Junior" sezon 3. - finał kulinarnego show dla najmłodszych za nami. W ostatnim odcinku o tytuł MasterChefa Juniora walczyli: Anika Ćwiek i Bartosz Kwiecień. To oni byli najlepsi z całej finałowej piętnastki. Kto z nich przyrządził najlepsze menu degustacyjne i tym samyM został zwycięzcą 3. edycji "MasterChef Junior"? Sprawdź szczegóły!

Multimedia

"MasterChef Junior" sezon 3. FINAŁ - sprawdź program tv

Anika Ćwiek i Bartosz Kwiecień stanęli do walki o tytuł MasterChefa Juniora. Na początek zobaczyliśmy jednak drużynowe zawody finałowej 15-tki. Kapitanami trzech drużyn byli jurorzy: Ania, Michel oraz Mateusz. Głównymi bohaterami tej wyjątkowej konkurencji była wątróbka cielęca i czekolada (drużyna Mateusza), truskawki i krewetki (drużyna Ani) oraz tuńczyk i wanilla (drużyna Michela). Kucharze musieli przygotować popisowe dania w 45 minut. Kapitanowie gotowali przez cały czas - reszta składu po 15 minut.

Ryby i kuchnia molekularna. Kto awansował do finału? [WYNIKI+ZDJĘCIA]Zobacz więcej

Michel nie zabrał ze spiżarni wszystkich składników, dlatego przeszkadzał pozostałym drużynom w pracy. -Nie denerwuj się i tak przegrywamy - "motywował" swoich podopiecznych Moran. Przyszedł czas na ocenę dziecięcego jury w składzie: Stefcia, Mateusz, Anastazja i Pola. Konkurencję wygrała drużyna Mateusza - niebieskich! Ta konkurencja byłą tylko rozgrzewką przed prawdziwym finałem!

Następnie zobaczyliśmy dwójkę uczestników, którzy pokonali trzynastu zdolnych młodych kucharzy. Anika i Bartek musieli przygotować menu degustacyjne składające się z 5 dań – dwóch przystawek, dwóch dań głównych oraz deseru. Na wykonanie zadania mieli 2,5 godziny. Bartek postawił na kuchnię eksperymentalną (balon z mozzarelli z sałatką, sarnę z ziemniakami i malinami, tuńczyk ze szparagami i sezamem, polędwiczkę wieprzową w sosie szafranowo-kurkowym oraz lody z ciekłego azotu o smaku czekoladowym) Anika zdecydowała się na klasyczne smaki (chłodnik z awokado, krewetki w sosie bearnaise, smażony filet z miecznika, polędwiczki z królika ze szparagami oraz lody z ciekłego azotu o smaku marakujowym).

Julia Cymbaluk i jej mistrzowska kuchnia [WIDEO+ZDJĘCIA]Zobacz więcej

Pierwszą przystawkę wydała Anika. Dzieciaki przez cały czas wydawki szli jednak łeb w łeb. Jurorzy mieli naprawdę twardy orzech do zgryzienia. Dzieciaki skończyły wydawkę około 25 minut przed końcem czasu. O werdykcie jurorów decydował tak naprawdę deser. III polski MasterChef Junior otrzymaŁ wspaniałe nagrody - statuetkę, czek w wysokości 15 tys. zł oraz bon na wakacje marzeń o wartości 40 tys. zł.

Zobacz galerię

TRZECIĄ EDYCJĘ PROGRAMU "MASTERCHEF JUNIOR" WYGRAŁ BARTOSZ KWIECIEŃ!

Źródło: Agencja TVN/x-news

Komentarze

Skomentuj
  • Bartek Kwiecień (gość)

    Dziękuje

    25.08.2018 14:34
  • Nieznajomy (gość)

    Gratulacje, Bartek! Bardzo Ci kibicowałem

    14.05.2018 14:14
  • ko (gość)

    jej

    14.05.2018 05:46

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »


Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×