"MasterChef - Najlepsi". Sprawdź, co się działo w odcinku specjalnym i która drużyna wygrała! [WIDEO+ZDJĘCIA]

Pięć wyjątkowych drużyn – najlepsi z najlepszych uczestników "MasterChef" oraz "MasterChef Junior" połączyli siły, aby wspólnie stanąć do kulinarnej rywalizacji. Sprawdź, co się wydarzyło!

Multimedia

W specjalnym odcinku "MasterChefa" na uczestników, znanych z poprzednich edycji czekały trzy konkurencje. Liczyło się będzie gotowanie od serca, bo ta wyjątkowa rywalizacja miała szczytny cel – zwycięska drużyna może wesprzeć wybraną organizację charytatywną.

Druga seria kulinarnego show dla najmłodszych od 19 lutego w TVN [ZDJĘCIA]Zobacz więcej

Przed Magdą Gessler, Anią Starmach i Michelem Moran stanęło pięć wyjątkowych drużyn pod dowództwem małych kucharzy z pierwszej polskiej edycji "MasterChef Junior": Natalii Paździor, Jakuba Tomaszczyka, Luizy Baaziz, Karola Labudy i Mateusza Truszkiewicza. W kuchni pojawili się też m.in. Magdalena Nowaczewska (zwyciężczyni piątej edycji), Damian Kordas (zwycięzca czwartek edycji) oraz Janina Górnicka, czyli babcia Jasia. Drużyny prezentowały się następująco:

Niebiescy: Janek Paszkowski, Maciek Koźlakowski, Mikołaj Rej, Natalia Paździor
Czerwoni: Diana Volonkhowa , Charlie Daigneault, Maria Ożga, Jakub Tomaszczyk
Zieloni: Dominika Wójciak , Arkadiusz Paciorek, Mariusz Szwed, Luiza Baaziz
Żółci: Damian Kordas, Adam Kozanecki, Janina Górnicka, Karol Labuda
Pomarańczowi: Magda Nowaczewska, Anna Kawa-Kułyk, Grzegorz Bień, Mateusz Truszkiewicz

"Belle Epoque", "Idol", "Wojenne dziewczyny". Co będzie telewizyjnym hitem wiosny? [GALERIA]Zobacz więcej

Przy pierwszej konkurencji, pod magiczną skrzynką był tort w kształcie serca, co oznaczało, że zadaniem jest przygotowanie dwóch przystawek i dania głównego - prosto od serca. Niebiescy przygotowali krewetki smażone na maśle z czosnkiem, wegetariańską przystawkę z curry i dorsza smażonego z puree z kalafiora. Czerwoni zaserwowali ceviche, pierożki z mięsem z kaczki oraz comber jagnięcy w sosie, Zieloni - smażone langustynki i krewetki w białym winie, crespelle z koziego sera oraz pierogi z halibutem. Żółci przygotowali polędwiczki drobiowe z orzechami na musie z jabłek, faszerowaną cukinię oraz pierogi z wątróbką, a Pomarańczowi - ceviche z tuńczyka, comber jagnięcy w panierce serowo-ziołowej oraz filet z kurczaka z puree z buraka. Pierwszą konkurencję wygrali Zieloni. Drugie miejsce zajęli Pomarańczowi, a trzecie - Niebiescy. Z dalszej konkurencji odpadli natomiast Żółci.

W kolejnym etapie liczyły się zdolności manualne. Najpierw trzeba było obrać i posiekać orzechy na tort orzechowy, następnie obrać i zetrzeć ziemniaki na placki, ubić pianę na bezę, a na koniec usmażyć 10 perfekcyjnych naleśników. Jako pierwsi skończyli Niebiescy, a odpadli Zieloni. Ostatnie zadanie to przygotowanie trzech idealnych deserów dla każdego z jurorów, a w ocenie wsparła ich Małgosia Kocińska – najmłodsza uczestniczka pierwszej edycji "MasterChef Junior". Dla niej także należało przygotować deser.

"MasterChef" Team została drużyna Niebieska - Janek, Maciek, Mikołaj i Natalia!

Zobacz galerię

Źródło: TVN/x-news

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »


Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×