recenzje

"Ziuk. Młody Piłsudski" [RECENZJA]. Nuda i morze kiczu na setną rocznicę odzyskania niepodległości. Co jest nie tak z nowym serialem TVP?

Odcinek specjalny serialu "Ziuk. Młody Piłsudski", będący niejako sklejką dwóch pierwszych regularnych epizodów, miał być prawdziwą bombą Telewizji Polskiej na setną rocznicę odzyskania niepodległości. Niestety, rzeczywistość okazała się brutalna - "Ziuk. Młody Piłsudski" to zaledwie kapiszon. Sprawdźcie naszą recenzję serialu "Ziuk. Młody Piłsudski".

14.11.2018Ziuk. Młody Piłsudski

"Planeta Singli 2" [RECENZJA]. Skok na kasę czy udana komedia romantyczna? Czy Maciej Stuhr i Agnieszka Więdłocha wciąż wzruszają i śmieszą?

Hajs się musi zgadzać, wiadomo. „Planeta Singli” była jednym z największych kinowych hitów 2016 roku, więc nic dziwnego, że producenci pokusili się o kontynuację. Nie zabija się kury znoszącej złote jaja. Czy to oznacza, że „Planeta Singli 2” to jedynie produkt, który powstał, aby uszczuplić portfele Polaków? Sprawdziliśmy! Oto recenzja "Planety Singli 2".

09.11.2018Recenzja

"Bohemian Rhapsody" [RECENZJA]. Muzycznie imponujące widowisko, ale Freddie Mercury zasłużył na fabularnie lepszy film

Proces powstawania filmu „Bohemian Rhapsody” nie był usłany różami i właściwie stanowi materiał na osobne dzieło filmowe. Najpierw Sacha Baron Cohen zrezygnował z roli głównej, gdy okazało się, że filmowy Freddie Mercury musi być łagodniejszy, a później – jeszcze w trakcie zdjęć – odszedł reżyser, Bryan Singer, który jednak ostatecznie widnieje w napisach jako twórca produkcji. Aż dziw, że wszystko udało się poskładać w jedną całość i wprowadzić do kin.

02.11.2018Recenzja

"Ślepnąc od świateł" [RECENZJA]. Naćpani celebryci, seks polityków z prostytutkami oraz opowieść o ludzkich błędach i słabościach. Najlepszy serial HBO Polska?

HBO długo kazało czekać widzom na „Ślepnąc od świateł”. Wydana w 2014 roku książka Jakuba Żulczyka szybko stała się nie tylko bestsellerem wydawniczym, ale przede wszystkim pozycją kultową wśród 20. i 30-latków, którzy w mrocznej opowieści o tygodniu z życia warszawskiego dilera narkotyków, zobaczyli też fragment własnej rzeczywistości. Czy teraz odnajdą to samo także w serialu? Oceniamy serial Krzysztofa Skoniecznego pt. „Ślepnąc od świateł”.

27.10.2018Recenzja

"Nielegalni" [RECENZJA]. Polski serial szpiegowski na światowym poziomie? Jak prezentuje się nowy polski serial CANAL+?

CANAL+ ma przed sobą trudne zadanie; już chyba nikt nie pamięta o kompletnie nieudanej drugiej odsłonie „Belfra”, ponieważ „Kruk. Szepty słychać po zmroku” Macieja Pieprzycy okazał się serialem wysokiej klasy. Czy „Nielegalni” podołali zadaniu i prezentują się równie dobrze? Oceniamy dwa pierwsze odcinki serialu na podstawie powieści „Nielegalni” i „Niewierni” Vincenta V. Severskiego.

20.10.2018Recenzja

"Nawiedzony dom na wzgórzu" [RECENZJA]. Kinowe horrory mogą się schować? Oceniamy nowy serial Netflixa!

"Nawiedzony dom na wzgórzu" to nowy serial Netflixa. Czy serialowy horror sprawi, że powróci ten niesamowity dreszczyk, z jakim jako dziecko oglądało się horrory? Jak pokazują ostatnie produkcje filmowe „Winchester”, czy „Zakonnica” nie wystarczy zbudowanie ciekawej scenografii starego zamczyska czy ponurego domostwa, by widz umierał ze strachu. W „Nawiedzonym..." udało się nie tylko stworzyć rewelacyjne miejsce, ale zbudować klimat i napięcie sięgające zenitu! Sprawdźcie, jak oceniamy "Nawiedzony dom na wzgórzu"!

12.10.2018Recenzja

"Kler" [RECENZJA]. Pedofilia, pijaństwo, pozamałżeńskie ciąże i drogie samochody, czyli polski Kościół według Wojciecha Smarzowskiego

Seans „Kleru” Wojciecha Smarzowskiego nie należał do najprzyjemniejszych momentów mojego życia. Nic dziwnego, bo „Kler” to film, który ma uwierać, ma boleć, ma szokować, ma być niewygodny, ale przede wszystkim ma zadawać pytania. I to Wojciech Smarzowski robi, chociaż wielu osobom nie będzie to na rękę... Oceniamy „Kler” tuż po ogólnopolskiej premierze na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni!

28.09.2018Kler

"Maniac" [RECENZJA]. Emma Stone i Jonah Hill w opowieści dla buntowników i wytrwałych? Sprawdź, jak oceniamy nowy serial Netflixa!

Cary Joji Fukunaga i jego "Maniac" to odjechana i trudna w odbiorze opowieść o bratnich duszach poszukujących farmaceutycznego ukojenia. Emma Stone i Jonah Hill zagrali w serialu dla buntowników i tych, którzy lubią zagłębiać się w pełną meandrów psychikę bohaterów. A trzeba przyznać, że w serialu to ostatnie robi się dość kompleksowo. Jak oceniamy "Maniac" Netflixa? Oto nasza recenzja!

23.09.2018Recenzje

"Zimna wojna" [RECENZJA]. Cieszmy się sobą i kochajmy, dopóki śmierć nas nie rozłączy. Najważniejszy polski film 2018 roku?

Gdy filmowiec zrobi tak udany film jak "Ida", który zgarnia niemal wszystkie możliwe nagrody, włącznie z Oscarem, to oczekiwania od jego kolejnej produkcji są jeszcze większe. Paweł Pawlikowski stanął przed trudnym zadaniem, ale wyszedł z niego nie tylko obronną ręką, lecz wręcz perfekcyjnie. "Zimna Wojna" już została nagrodzona w Cannes, a czuję, że to dopiero początek wszelakich wyróżnień dla tego filmu. Sprawdźcie, jaka jest "Zimna wojna"!

23.09.2018Zimna wojna

Poprzednie Następne

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×