"Top Chef 2" 12.03.2014, odc. 2: Odpadł Piotr Lisakowski. Zostało tylko 12 uczestników [ZDJĘCIA]

Drugi odcinek polskiej edycji kultowego kulinarnego show “TOP CHEF" za nami. Z programem pożegnał się kolejny uczestnik - Piotr Lisakowski, 38 - letni właściciel i szef kuchni Restauracji Gryfon w Jastarni.

Multimedia

Po raz drugi w tym sezonie do walki na noże i patelnie stanęli profesjonalni kucharze. Wczorajszy odcinek był dla nich autentycznym horrorem! Musieli zmierzyć się z produktami, których większość z nich nigdy nie jadła. W najważniejszej konkurencji odcinka czekały na uczestników największe koszmary kuchenne: karaluchy, szarańcza, skorpiony, ślimaki, kacza krew, żabie udka, świński łeb, móżdżki, grasica, nerki, serca, płuca oraz kogucie grzebienie. Prawdziwe kulinarne paskudztwa! "TOP CHEF" to program, który wyłania największe talenty kulinarne w Polsce. Profesjonaliści, by wygrać 100 tys. złotych i tytuł Top Chef, powinni być gotowi wszystko, ale takich "rarytasów" nie spodziewali się! Na twarzach kucharzy pojawiło się przerażenie i odraza!

- Nie mogło być nic gorszego od podrobów, a jednak okazało, że może być coś gorszego! - Ja pie.dolę, robaki mam gotować! - Jak ja to wyciągnę, jeżeli to dostanę?

Koszmarne produkty przejmowały grozą nie tylko uczestników! Natomiast Maciej Nowak z uśmiechem na twarzy wtrącił - Poza przykrywkami do tych słojów, to wszystko jadłem i wszystko można przygotować w sposób absolutnie fascynujący.

Przewodniczący jury chyba podzielał odczucia zawodników, bo tylko dodał - A ja się modlę!

Nadszedł czas na prawdziwe emocje!

  • Sebastian Olma zdradził - Miałem kiedyś robaka w bucie, to było bardzo traumatyczne przeżycie. Niestety, to jemu przypadły w udziale najbardziej odrażające żywe "robaki do jedzenia" - karaczany. - Dostałem żywego robaka do ręki i gotuj! Nie miałem zupełnie pojęcia, co z tym zrobić. To są robaki, a to nie może pójść na talerz żywe…

CZYTAJ TAKŻE: "TOP CHEF 2" 12.03.2014. ODC. 2: SZARAŃCZE, SKORPIONY - Z CZEGO BĘDĄ GOTOWAĆ UCZESTNICY? [WIDEO] POZNAJ WSZYSTKICH 13 UCZESTNIKÓW "TOP CHEF 2"! [ZDJĘCIA]

  • Szach i mat - tak skomentował Grzegorz Łapanowki słój szarańczy, który powędrował na ręce Piotra Lisakowskiego. Bartek Kuzianik doradził Piotrowi - Najpierw do zamrażarki dajesz, żeby usnęły, a potem na sekundę do mikrofali, żeby im móżdżki się ugotowały.

Koszmary kulinarne były bardzo trudnym wyzwaniem - przed rozpoczęciem gotowania uczestnicy musieli je spróbować, aby podczas gotowania nie popełnić niewybaczalnych błędów.

Maciej Nowak - pół świata je szarańcze… Piotr Lisakowski - naprawdę fajna rzecz, szczególnie na surowo…

Jednak Sebastianowi zabrakło odwagi, aby spróbować karaczany na surowo.

To już drugi "pojedynek" na noże profesjonalnych kucharzy. We wczorajszym odcinku, po bardzo emocjonującej dogrywce i druzgocącej krytyce z programem pożegnał się kolejny uczestnik - Piotr Lisakowski, 38 - letni właściciel i szef kuchni Restauracji Gryfon w Jastarni. Do rywalizacji na noże stanął z Agnieszką Buch, szefem sekcji Hotelu i Restauracji The Ness House w Shaldon, w Wielkej Brytanii i Szymonem Sierantem, zastępcą szefa kuchni Restauracji Hytta Mat & Vinhus w Beitostřlen, w Norwegii. Jury miało nietęgie miny na widok zaserwowanych dań! Piotr miał na talerzu tylko 50 % dania, a potrawy Agnieszki i Szymona nie nadawały się do jedzenia. - Powinniśmy zakleić wam Top Chefa w następnym odcinku, dopóki nie pokażecie, że zasługujecie na tą naszywkę - podsumował Amaro. Jednak najbardziej miażdżące słowa skierował do Piotra. - Sporo rzeczy cię tu zaskoczyło, podstawowy pęczek warzyw! Myślisz, że to jest danie Top Chefa? Albo nawet kogoś, kto aspiruje?

"Top Chef" w każdą środę o godz. 20.35 - tylko w Telewizji POLSAT!

Komentarze

Skomentuj
  • grrrha (gość)

    Zaaaapraszam na nowo powstały porrtal z filmami online w jakości HD: tnij.com/UbCjE

    13.03.2014 18:12

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »


Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×