Okrasa łamie przepisy Odcinek 162 - Gotowanie na kukurydzianym polu

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W tym odcinku Karol Okrasa wyruszy do Sławęcic w województwie dolnośląskim. Znajdują się tu wielkie pola kukurydzy. Uprawy kukurydzy cukrowej, czyli tej, która nadaje się do jedzenia, na większą skalę rozpoczęto ponad dwadzieścia lat temu. W niezwykłej scenerii szumiących wielkich łodyg Karol Okrasa przygotuje trzy potrawy: pikantną, pachnącą orientalnymi przyprawami kremową zupę z kukurydzy, kotleciki kukurydziane podane z grzybami i kwaśną śmietaną oraz gicz jagnięcą na aromatycznym purée kukurydzianym.

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu
  • Gotowanie na kukurydzianym polu