Okrasa łamie przepisy Odcinek 163 - Warszawska kuchnia wiślana

Polska 2024

Streszczenie odcinka

Tym razem Karol Okrasa zaprasza widzów na kulinarną przygodę w drewnianej łodzi na Wiśle. Od dawnych wieków to właśnie Wisła była główną arterią komunikacyjną naszego kraju. Wisłą spławiano wszelkie produkty, głównie spożywcze. Z całej Polski do morza płynęło zboże, sól z Wieliczki, na mniejsze odległości przewożono zwierzęta hodowlane i warzywa. Dziś grupa zapaleńców odtwarza pieczołowicie drewniane łodzie wedle starych rysunkówi dokumentów. I na jedną z takich łodzi wsiada właśnie Karol Okrasa, aby pokazać widzom Warszawę od strony wody, a przy okazji przygotować kilka potraw na wiślanej łasze, nieopodal centrum stolicy. Przygotuje trzy dania: 1/ podpiekana bagietka z pikantną sałatką z cebulii pieczonej jagnięciny; 2/ placki z ziemniaków podane z sosem kurkowym; 3/ marynowane duszone żeberka podane na liściach sałaty.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana
  • Warszawska kuchnia wiślana