Okrasa łamie przepisy Odcinek 238 - Kuchnia nad Drwęcą

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W kolejnej wyprawie kulinarnej Karol Okrasa zaprasza widzów nad Drwęcę na Kujawach. Spotka tam pana Witka, który choć zawodowo działa w zupełnie innej branży, to od lat jego największym hobby są szeroko rozumiane kulinaria. Wśród jego znajomych i przyjaciół wielkim uznaniem cieszą się niezwykłe wędliny z dziczyzny, takie jak choćby salami z jelenia czy wędzony schab z dzika ze słoniną. Ale pan Witek wyrabia także doskonałe sery dojrzewające oraz aromatyczne octy owocowe. Karol rozstawi swoje stanowisko nad przepięknie wijącą się pośród lasów rzeką i pokaże, jakie dania można przygotować, wykorzystując produkty, które dostanie od swego gospodarza. Nasz kucharz sięgnie także po jagnięcinę, mięso bardzo cenione przez smakoszy w całej Europie, a także przez naszych przodków. Dziś rzadko spożywane przez współczesnych Polaków, warte jest przypomnienia. Karol pokaże jak zrobić zupę z jagnięcymi pulpetami, kaszę z salami z jelenia oraz łopatkę jagnięcą duszoną w papryce, doprawioną octem gruszkowym.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą
  • Kuchnia nad Drwęcą