"Kuchenne rewolucje 22" odcinek 1. Magdalena Gessler jedzie do Barlinka! Uda jej się uratować zadłużoną restaurację?

Krzysztof Połaski
Krzysztof Połaski
fot. AKK/East News/TVN
fot. AKK/East News/TVN
To będzie sezon inny niż wszystkie, choć i tym razem nie zabraknie dużych emocji. Obecnie, gdy coraz więcej barów i lokali zamyka lub zawiesza swoją działalność, pomoc znanej restauratorki będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Jak w dobie pandemii właściciele poradzą sobie z "Kuchennymi rewolucjami"? Sprawdźcie, co wydarzy się w 1. odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji"!

"Kuchenne rewolucje" sezon 22, odcinek 1 w czwartek, 18 lutego, o godzinie 21:30 na TVN

"Kuchenne rewolucje" sezon 22, odcinek 1

Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i niełatwych warunkach pracy. W tym trudnym dla gastronomii czasie, z pomocą przychodzi jednak Magda Gessler! Pierwszym punktem na mapie będzie Barlinek, położony w woj. zachodniopomorskim.

rzyjechałam do Barlinka wezwana przez nastoletnią Darię, córkę właścicielki restauracji. Daria napisała w zgłoszeniu, że chce uratować nie tylko biznes mamy, ale też ją samą. Córka pokazała siłę i przez całą rewolucję udowadniała miłość i troskę do mamy! Cała historia tej rodziny, ich relacje, problemy rzutowała na prowadzony biznes. Zawsze wierzę, że rodzina to siła, która nas buduje. Gdy w rodzinie coś szwankuje wtedy wiele spraw się nie układa… Ta rewolucja była bardzo trudna, ponieważ każdy dzień przynosił nowe sytuacje, z którymi musieliśmy sobie radzić, zaczynając na biznesie, poprzez problemy rodzinne, kończąc na zdrowotnych - mówi Magda Gessler.

Barlinek zwany niegdyś małym Berlinem to miasto niewielkie, ale wiekowe, liczące sobie niemal 750 lat. W samym centrum, na rynku przy parku, zatrzymać się można w restauracji Wielkopolanka. Lokal o bardzo długiej, jeszcze przedwojennej tradycji, pięć lat temu przejęła Olga. Wcześniej pracowała tu jako kelnerka, ale gdy właściciel postanowił sprzedać lokal, zdecydowała się skorzystać z oferty. Choć trudno nazwać okazją półtora miliona złotych kredytu, jaki zaciągnęła na własny gastronomiczny biznes...

Szybko okazało się, że z niewielkich utargów nie da się spłacać astronomicznych rat kredytu i utrzymać restauracji. Pojawiły się też zaległości w ZUS-ie i w Urzędzie Skarbowym. W tej sytuacji Olgi zupełnie nie stać na zatrudnianie kogokolwiek. W prowadzeniu restauracji pomaga jej życiowy partner Marek. Przez swoje uzależnienie mężczyzna potrafi znikać jednak na wiele dni, zostawiając Olgę samą. Wtedy z pomocą przychodzi piętnastoletnia córka kobiety Daria i jej osiemnastoletni chłopak Dominik. To właśnie nastolatka poprosiła Magdę Gessler o pomoc. Wrażliwa i niezwykle dojrzała jak na swój wiek dziewczyna wierzy, że znana restauratorka uratuje restaurację jak i cierpiącą na depresję jej mamę. Misja wydaje się niemożliwa, ale przecież Magda Gessler jest ekspertką od spraw niemożliwych.

od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn